Tips pembelian rumah untuk memiliki rumah idaman.

Tips pembelian rumah untuk memiliki rumah idaman.

Rumah cantik Kelantan

Menjadi impian dan idaman setiap individu untuk memiliki rumah sendiri. Setiap individu mempunyai cita rasa yang tersendiri bagi kediaman yang hendak diduduki.

  1. Berunding dengan penjual
  2. Ikut kemampuan anda
  3. Pilih jenis rumah dan Kawasan kejiranan anda
  4. Kemudahan dan fasiliti sedia ada
Rumah idaman Kelantan

Jom tambah pengetahuan untuk membeli atau memiliki rumah yang di idamkan.

  1. Berunding dengan penjual

Anda mungkin dapat menjimatkan wang dengan meminta penjual membayar pembaikan terlebih dahulu atau menurunkan harga untuk menampung kos pembaikan yang perlu anda lakukan kemudian. Anda juga boleh meminta penjual membayar sebahagian daripada kos penutupan. Tetapi perlu diingat bahawa pemberi pinjaman boleh mengehadkan bahagian kos penutupan yang boleh dibayar oleh penjual.

Bekerja dengan ejen harta tanah anda untuk memahami pasaran tempatan dan menyusun strategi dengan sewajarnya.

2.Ikut kemampuan anda

Pemberi pinjaman mungkin menawarkan untuk meminjamkan anda lebih banyak daripada yang mampu dimiliki dengan selesa, atau anda mungkin merasa tekanan untuk berbelanja di luar zon selesa anda untuk mengalahkan tawaran pembeli lain. Untuk mengelakkan masalah di kemudian hari, tetapkan julat harga berdasarkan anggaran dan kemampuan anda.

3.Pilih jenis rumah dan Kawasan kejiranan anda

Kenal pasti kawasan dan jenis rumah yang ingin dibeli. Semestinya rumah idaman yang ingin kita duduki haruslah selesa dan selamat untuk diduduki. Seperti kawasan yang di pilih itu kawasan yang bebas daripada banjir dan selamat daripada sebarang ancaman yang tidak di ingini.

Kalau kawasan kejiranan yang di pilih sentiasa ada kes jenayah, semestinya kita tidak terasa selesa dan tidak akan pernah selamat untuk tinggal di sana.

4. Kemudahan dan fasiliti sedia ada

Sebelum membuat keputusan untuk membeli sesebuah rumah berkeluarga,pastikan kemudahan dan fasiliti tersedia seperti, sekolah, pasaraya, hospital dan sebagainya berdekatan dengan Kawasan yang hendak dibeli. Dan yang paling penting, dekat dengan tempat kerja agar jimat masa yang di gunakan.

Kini untuk memiliki rumah impian anda bukanlah hanya dalam mimpi, kami di Top One Property mampu merealisasikan impian anda untuk memiliki rumah cantik idaman anda yang selesa, berkualiti dan mampu milik.

TOP ONE DEVELOPMENT SDN BHD

📍 Lot 2007 Tingkat 1 Block JSection 37, Jalan Pengkalan Chepa,15400 Kota Bharu, Kelantan.

2 unit banglo mewah dan luas di Chekok, Pengkalan Chepa di buka untuk jualan.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Archives