6 Inspirasi Hiasan Dalaman.

6 Inspirasi Hiasan Dalaman.

hiasan dalaman

Siapa tak suka kalau hiasan dalaman rumah menarik dan mempesonakan. Bila dah ada rumah, tak kiralah menyewa atau rumah sendiri, mesti ada rasa nak menghias rumah mengikut citarasa kita yang tersendiri. Di bawah ini kami menyenaraikan jenis hiasan dalaman yang boleh anda gunakan untuk ngisi ruang di rumah anda.

 • Moden
  Moden adalah istilah reka bentuk yang luas yang biasanya merujuk kepada rumah yang bersih, palet warna yang sederhana dan penggunaan bahan-bahan yang boleh merangkumi logam, kaca dan keluli.
  Reka bentuk moden menggunakan rasa kesederhanaan dalam setiap elemen, termasuk perabot. Hiasan dalaman moden ini tidak melibatkan penggunaan aksesori yang banyak.
 • Kontemporari
  Pada asasnya, gaya hiasan kontemporari ditentukan oleh kesederhanaan, kecanggihan halus, penggunaan tekstur yang disengaja, dan garis-garis bersih. Bahagian dalaman cenderung mempamerkan ruang dan bukannya benda.
 • Perindustrian
  Gaya industri seperti namanya, menarik inspirasi dari gudang atau loteng bandar. Rumah ikonik dengan tema reka bentuk industri adalah loteng yang telah diubahsuai dari bekas bangunan industri. Mungkin ada satu atau dua karya seni abstrak atau fotografi untuk menambahkan sedikit warna pada skema warna sebaliknya yang berasal dari bahan utama kayu dan logam.
 • Tradisional
  Gaya reka bentuk tradisional menawarkan perincian klasik, perabot mewah, dan banyak aksesori. Rumah tradisional sering menampilkan kayu gelap, kayu siap dan pelbagai tekstur. Perabot mempunyai perincian dan fabrik hiasan yang indah, seperti baldu, sutera dan brokat, yang mungkin merangkumi pelbagai corak dan tekstur.
 • Transitional / peralihan
  Peralihan adalah gaya yang sangat popular kerana meminjam dari reka bentuk tradisional dan moden untuk memudahkan ruang yang tidak “terlalu banyak” dari segi satu gaya atau yang lain. Reka bentuk peralihan boleh menggabungkan bahan moden, seperti keluli dan kaca, dan kemudian menyatukannya dengan perabot mewah.
  Reka bentuk peralihan juga merangkumi palet warna yang agak neutral, mewujudkan ruang yang menenangkan dan santai, serta hangat dan menarik.
 • a’la desa / kampung
  Reka bentuk desa mungkin merangkumi aksesori dari luar dengan kehangatan yang ditiru dari reka bentuk dan perincian seni bina yang mungkin merangkumi ciri-ciri seperti siling berkubah yang dihiasi dengan balok kayu atau lantai kayu yang ditambak.
  Banyak reka bentuk terkini menggabungkan reka bentuk desa dengan perabot dan aksesori yang lebih moden.Ingin membeli rumah di Kelantan? Atau ingin membina rumah di atas tanah sendiri? Kami di 𝗧𝗢𝗣 𝗢𝗡𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗣𝗘𝗥𝗧𝗬 sedia membantu merealisasikan impian anda untuk memiliki mahligai idaman yang di impikan.

klik untuk whatsapp:

Wan Zailani
wasap.my/60139139191/rumah

Wan Izzat
wasap.my/60129029191/rumah

Faizi Izwan
wasap.my/60199004334/rumah

Haqif Azmi
wasap.my/60143347464/rumah

Farahani Razali
wasap.my/60145022150/rumah

𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐍𝐄 𝐃𝐄𝐕𝐄𝐋𝐎𝐏𝐌𝐄𝐍𝐓 𝐒𝐃𝐍 𝐁𝐇𝐃
📍 Lot 2007 Tingkat 1 Block JSection 37,
Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu, Kelantan.

📞 09 773 9191

Contemporary House Design – TOP ONE DEVELOPMENT SDN BHD

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Archives