Merancang Tema Ruang Tamu

Merancang Tema Ruang Tamu

Bercakap mengenai merancang dan melaksanakan tema ruang tamu, terdapat beberapa perkara asas yang harus anda ingat sebaik sahaja anda merancang.

  1. Fungsi.
  2. Tentukan gaya reka bentuk dalaman.
  3. Melabur di tempat duduk yang baik.
  4. Hiasan.


Fungsi.
Tema seharusnya tidak hanya tetap seperti dulu tetapi sebaliknya harus memberi fungsi langsung bergantung pada gaya hidup yang anda miliki. Dalam kes seperti mempunyai anak-anak, ini tentu memerlukan reka bentuk yang kurang terdedah yang membolehkan mereka berkeliaran tanpa menyakiti mereka atau melanggar apa pun.

Tentukan gaya reka bentuk dalaman.
Terdapat beberapa jenis gaya reka bentuk dalaman yang boleh anda pilih, bermula dari tradisional hingga desa, peralihan hingga moden dan industrial. Setelah anda memutuskan, semuanya akan menyusul.

Melabur di tempat duduk yang baik.
Oleh kerana ruang tamu adalah tempat paling ramai orang berkumpul dan duduk, memilih sofa yang selesa adalah keutamaan. Namun, sebelum membeli pastikan untuk menentukan ukuran, warna dan jenis kain.

Hiasan.
Pertimbangkan jenis perabot, kehijauan dan barang-barang yang akan dimasukkan ke dalam ruang tamu anda. Ingat, ada hiasan yang mungkin kelihatan bagus tetapi tidak sesuai dengan reka bentuk ruang tamu anda dan berubah menjadi tempat, atau lebih buruk lagi, tidak menarik perhatian.

Jadi, kalau anda memang ada perancangan untuk menghias ruang tamu rumah idaman anda, bolehlah jadikan ini sebagai panduan.

Kami di 𝗧𝗢𝗣 𝗢𝗡𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗣𝗘𝗥𝗧𝗬 membina dan menjual rumah di Kelantan dan Terengganu. Rumah yang kami tawarkan lebih murah berbanding dengan kualiti yang kami tawarkan. Bahan yang kami gunakan untuk membina rumah adalah dari jenama-jenama terkemuka dan semestinya dengan kualiti terjamin!

Klik whatsapp team kami untuk bertanya lebih lanjut:

Wan Zailani
wasap.my/60139139191/rumah

Wan Izzat
wasap.my/60129029191/rumah

Faizi Izwan
wasap.my/60199004334/rumah

Haqif Azmi
wasap.my/60143347464/rumah

Farahani Razali
wasap.my/60145022150/rumah

𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐍𝐄 𝐃𝐄𝐕𝐄𝐋𝐎𝐏𝐌𝐄𝐍𝐓 𝐒𝐃𝐍 𝐁𝐇𝐃
📍 Lot 2007 Tingkat 1 Block JSection 37,
Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu, Kelantan.

📞 09 773 9191

Rumah-cantik-chekok
Dibuka untuk jualan.
TOP ONE DEVELOPMENT SDN BHD

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Archives