Dahulu Hanya Rumah Usang Kini Kembali Bersinar Dengan Wajah Yang baru.

Dahulu Hanya Rumah Usang Kini Kembali Bersinar Dengan Wajah Yang baru.

Sebuah rumah usang yang terletak di tengah bandaraya Kuala Lumpur kini telah berubah 100% kepada rumah yang berwajah baru. Apa yang menarik adalah rumah ini disusun atur dan direka bentuk oleh pasangan merpati dua sejoli iaitu Nurul Ashikin Amran dan suaminya Muhamad Hazlee Abu Bakar yang mempunyai minat yang sama dalam mereka bentuk dan menghias rumah tersebut.

” Sejarah rumah kami yang berukuran 1500sqft ini telah lama dibeli oleh mertua saya, sejak tahun 1993 lagi. Kami menetap di sini sejak tahun 2014 selepas berkahwin. Rumah ini adalah pemberian ibu bapa mertua dan diserahkan kepada kami sebaik sahaja kami berkahwin. Pada mulanya keadaan rumah ini sangat menduka citakan. Pagar senget, tiles terkopak, tandas dan dapur sangat menyedihkan. Kami hanya merenovasi bahagian yang teruk dan membaiki kerosakan rumah. Mana tidaknya, saat itu baru berkahwin kan! Kekangan kewangan pada waktu itu dan tidak boleh membuat perubahan renovasi yang banyak. Selepas 6 tahun perkahwinan, kami mengambil keputusan untuk memberi lebih keselesaan pada anak kami yang lama kami tunggu selama 5 tahun. Jadi major renovasi bermula sebaik habis PKP pada June 2020 sehingga Nov 2020.” (Ashikin)

Jom kita scroll down untuk melihat renovasi yang telah dilakukan :

Sebelum di ubahsuai:

Selepas diubahsuai :

Kredit : https://www.facebook.com/shikin.amran

Banglo Khas Kepada Orang Kelantan Yang Pentingkan Kualiti

Kami di Top One Property amat menitik beratkan tentang kualiti binaan. Bahan binaan yang kami gunakan adalah dari barangan yang berjenama dan bermutu tinggi.Kepuasan pelanggan juga adalah kepuasan bagi pihak kami. Jika bahan binaan yang digunakan adalah dari gred rendah dan murah, ianya dikhuatiri akan memerlukan penyelenggaraan yang kerap dan boleh mencacatkan rupa kediaman anda.Nak beli rumah siap sekitar Kelantan?Atau bina rumah atas tanah sendiri?

𝗖𝗔𝗟𝗟. : +𝟲𝟬𝟭𝟮 𝟵𝟬𝟮 𝟵𝟭𝟵𝟭 (𝗪𝗔𝗡 𝗜𝗭𝗭𝗔𝗧)
𝗖𝗔𝗟𝗟. : +𝟲𝟬𝟭𝟯 𝟵𝟭𝟯 𝟵𝟭𝟵𝟭 (𝗪𝗔𝗡 𝗭𝗔𝗜𝗟𝗔𝗡𝗜)

klik untuk whatsapp:

Wan Zailani
wasap.my/60139139191/rumah

Wan Izzat
wasap.my/60129029191/rumah

Faizi Izwan
wasap.my/60199004334/rumah

Haqif Azmi
wasap.my/60143347464/rumah

Farahani Razali
wasap.my/60145022150/rumah

𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐍𝐄 𝐃𝐄𝐕𝐄𝐋𝐎𝐏𝐌𝐄𝐍𝐓 𝐒𝐃𝐍 𝐁𝐇𝐃
📍 Lot 2007 Tingkat 1 Block JSection 37,
Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu, Kelantan.

📞 09 773 9191

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Archives