20 Idea Bilik Loteng Untuk Rumah Kediaman Anda.

20 Idea Bilik Loteng Untuk Rumah Kediaman Anda.

Ingin tambah bilik di rumah namun ruangan terhad? Apa kata tambah bilik dengan mengikuti konsep bilik di loteng. Ini idea yang memang menerujakan. Sangat cantik dan praktikal malah unik.

Pastinya idea bilik di loteng akan menjadi ikutan terutama mereka yang mahu manfaatkan ruangan rumah dengan ruangan bilik yang minimalis tetapi menarik.

Apa itu Loteng?

  • Loteng adalah bahagian atas bumbung selepas rasuk bumbung.
  • Kebanyakan bumbung rumah moden dibina tinggi supaya ruang udara dalam rumah lebih luas dan rumah lebih sejuk pada waktu siang.
  • Ada sesetengah yang mencapai ketinggian melebihi 4 meter atau 13.4 kaki.
  • Jika ruangan asal rumah tidak mencukupi, atau inginkan kelainan konsep pada rumah anda, bina 1 ruangan di bahagian ini dan apabila siap ianya dipanggil LOTENG.

Disini saya ada sertakan contoh-contoh idea bilik di loteng. Memang sangat cantik dan selesa. Pastinya anak-anak malah pasangan suami isteri yang mahukan kelainan bilik tidur memang perlu laksanakan idea ini. 😉

Baca : Banglo Khas Kepada Orang Kelantan Yang Pentingkan Kualiti

Ingin membeli rumah di Kelantan? Atau ingin membina rumah di atas tanah sendiri? Kami di 𝗧𝗢𝗣 𝗢𝗡𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗣𝗘𝗥𝗧𝗬 sedia membantu merealisasikan impian anda untuk memiliki mahligai idaman yang di impikan.

𝗧𝗢𝗣 𝗢𝗡𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗣𝗘𝗥𝗧𝗬 adalah syarikat pemaju hartanah yang berpusat di Kota Bharu, Kelantan. Syarikat ini dimiliki oleh 100% Melayu Bumiputra. Ramai yang kagum dengan rumah yang telah kami bina dengan harga yang ditawarkan.

Spesifikasi rumah yang kami tawarkan dengan harga mampu milik tidak mampu ditawarkan oleh pemaju lain. Bagi kami, biar untung kecil, janji anda tersenyum puas apabila menerima kunci rumah!

klik untuk whatsapp:

Wan Zailani
wasap.my/60139139191/rumah

Wan Izzat
wasap.my/60129029191/rumah

Faizi Izwan
wasap.my/60199004334/rumah

Haqif Azmi
wasap.my/60143347464/rumah

Farahani Razali
wasap.my/60145022150/rumah

𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐍𝐄 𝐃𝐄𝐕𝐄𝐋𝐎𝐏𝐌𝐄𝐍𝐓 𝐒𝐃𝐍 𝐁𝐇𝐃
📍 Lot 2007 Tingkat 1 Block JSection 37,
Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu, Kelantan.

📞 09 773 9191

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Archives