Decoration Shiplap Version English Concept ๐Ÿงก

Decoration Shiplap Version English Concept ๐Ÿงก

Apa Itu ‘Shiplap’ ??

Shiplap adalah jenis papan kayu yang biasa digunakan sebagai sisi luar dalam pembinaan kediaman, gudang, gudang, dan bangunan luar.

Artikel kami kali ini berkaitan ‘SHIPLAP‘ yang di kongsikan oleh Sumayyah Ismail yang mengubah suai rumah kediamannya dengan hasil idea dirinya sendiri.

Jom scroll down hasil kerjanya :

Shiplap โค๏ธ
#SumayyahInterior #EnglishConcept

Punya lama mengidam, fikir masa tak pernah nak free kerja siang malam,
Lockdown 3.0 ni kita kasi jadi.
Alhamdulillah ambil masa sehari je siap semua gaisss!
Mudah sangat rupanya. Kos Rm250 je all complete.

Kod Cat : Nippon Abacadabra (N 2034P)
Catalog Warna ada kat gambar last sekali.
Material Board : Cut MDF 6mm
Ukuran : 4ft
Kuantiti : Beli 19 keping guna 17 sahaja.
Border : 2 keping 9mm


Alatan lain : Gam untuk tampal, sealer untuk cover gap, undercoat layer 2x (tak nak pun takpe) Last cat [email protected] layer untuk effect mate dia lawa. Csu punya ni undercoat dh 2x so cat sekali je dah okey.

Warna in real : Nude grey (Warna mat saleh suka guna) Nak idea-idea warna lain boleh try refer Pinterest.

TIPS Shiplap : Untuk warna guna yang nude soft-soft je. Kenakan dengan tema konsep rumah korang sekali lagi cantik dan naik tone nya.

Baca : Banglo Khas Kepada Orang Kelantan Yang Pentingkan Kualiti

๐—ง๐—ข๐—ฃ ๐—ข๐—ก๐—˜ ๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—ฌ adalah syarikat pemaju hartanah yang berpusat di Kota Bharu, Kelantan. Syarikat ini dimiliki oleh 100% Melayu Bumiputra. Ramai yang kagum dengan rumah yang telah kami bina dengan harga yang ditawarkan.

Spesifikasi rumah yang kami tawarkan dengan harga mampu milik tidak mampu ditawarkan oleh pemaju lain. Bagi kami, biar untung kecil, janji anda tersenyum puas apabila menerima kunci rumah!

Kami di ๐—ง๐—ข๐—ฃ ๐—ข๐—ก๐—˜ ๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—ฌ membina dan menjual rumah di Kelantan dan Terengganu. Rumah yang kami tawarkan lebih murah berbanding dengan kualiti yang kami tawarkan.

Bahan yang kami gunakan untuk membina rumah adalah dari jenama-jenama terkemuka dan semestinya dengan kualiti terjamin!

Klik whatsapp team kami untuk bertanya lebih lanjut:

Wan Zailani
wasap.my/60139139191/rumah

Wan Izzat
wasap.my/60129029191/rumah

Faizi Izwan
wasap.my/60199004334/rumah

Haqif Azmi
wasap.my/60143347464/rumah

Farahani Razali
wasap.my/60145022150/rumah

๐“๐Ž๐ ๐Ž๐๐„ ๐ƒ๐„๐•๐„๐‹๐Ž๐๐Œ๐„๐๐“ ๐’๐ƒ๐ ๐๐‡๐ƒ
๐Ÿ“ Lot 2007 Tingkat 1 Block JSection 37,
Jalan Pengkalan Chepa, 15400 Kota Bharu, Kelantan.

๐Ÿ“ž 09 773 9191

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Archives